Precies een eeuw geleden liet Berend Evert Zetzema een groot en snel schip bouwen. In 1991 is het schip door de Stichting Ljouwerter Skûtsje aangekocht en gedoopt met de naam Rienk Ulbesz. Om mee te kunnen varen voor het SKS kampioenschap worden de skûtsjes behouden in de staat van weleer. Dus geen lieren, maar handkracht, geen motor, maar alles onder zeil. Revitalisatie van het Ljouwerter Skûtsje is nodig om haar in goede staat te brengen en haar weer volop mee te laten dingen in de wedstrijden. Als vlaggenschip en naamdrager van de stad is het schip ieder jaar weer op vele evenementen actief. Het skutsje wordt mede door de inzet van vele vrijwilligers ingezet in scholingstrajecten, zorgprojecten etc. De Siebolt Foundation draagt het skûtsje een warm hart toe. Het skûtsje draagt bij aan de Friese Cultuur en het imago van de stad Leeuwarden.